torstai 10. huhtikuuta 2014

Pussihousujen värimaailma

Havaintojeni mukaan pääasiassa pussihousut ovat Suomessa harmaita. Siis voisko olettaa, että värjäämätöntä lampaanvillasta kudottua diakonaalikangasta. Jonkin verran on myös mustia, mutta aika harvassa ne on. Sitten on tumman siniset, jotka ovat olleet virkamiesten, kuten poliisien ja palomiesten työasuja. Vihreitä sarkapussihousuja on myös näkynyt - itsellänikin on yhdet, ne oli siinä "tanssi" kuvassakin. Ovat lie jotain uudempaa tuotantoa metsästysasusteiden joukkoon tehtyjä. Mutta harmaa on pääväri. Nahkapussihousuissa taas on kaksi väriä - ruskea ja musta.Muita en ole Suomessa nähnyt. Mutta kun googlettelin pussihousujen historiatietoja, löysin maailmalta aika mielenkiinointosiakin kuvia, joissa pussihousuissa käytettyjen kankaiden värit saattoivat olla jopa skottilaistyyppistä ruudutusta.
Ja varsin omaperäisenoloinen kangas oli Englannin prinssilläkin kuvassa 1920-luvulla. .
Sitten oli jostain elokuvasta otettu kuva, jossa näyttelijällä oli mielestäni aika tyylikkäät pussihousut ja värit oli onnisatuneesti yhdistetty vielä muuhun asuuu. Noissa housuissa oli ratsupaikat, jotka nekin oli sävytetty samaan kuosiin. Ei yhtään hassumpi asukokonaisuus, vai mitäs tuumaatte. 
Valkoisia pussihousuja näytti olleen jonkin verran ja naisilla etenkin. Itse en kyllä mahtaisi valkoisia ihan heti haluta - on aika arka väri housuihin. Muistan kun isolla siskolla oli valkoiset farkut 60-luvulla ja aina hän niitä pesi ja liotti valkoisessa väriaineessa, että oisvat pysyneet valkoisina. Siistissä sisäjuhlissa vois just mennä.
Ja hyväksi lopuksi kuva muotinäytöksestä vuodelta 2010 - muotitalo Etro esitteli pussihousuja ja ties vaikka se entelisi, että pussihousut vois tulla uudelleen muotiin. ainakin ns. parempien piirien pukukekkereihin :-)1 kommentti:

  1. Pussihousut on erittäin helppo saada näyttämään erittäin huonoilta. Muotitalo Etron puvustama mannekiini näyttää tästä esimerkkiä. Muut kuvissa esiintyvät henkilöt ovat oivaltaneet jutun jujun. Heidänlaisiaan kun nykyään tulisi kaduilla vastaan niin hattua nostaisin, muotitalo Etron puvustajaa puolestaan suosittelisin tarkastamaan mallille sopivien housujen pituuden ja harkitsemaan vielä jalkinevalintoja - ellei toki nimenomaan haeta perinteistä Turhapuro-muotia, ja tottahan se kait on että jonkinlaista "julkisuutta" tuokin.

    Noin muuten Etron pussihousut näyttävät jopa yllättävän hyviltä, vaikka kuvan housut sopisivatkin paremmin reippaasti lyhemmälle henkilölle. Tai ehkä olen vain liian ahdasmielinen ymmärtämään muotimaailman tarkoitusperiä?

    Työpaikallani on muuten eräs skottilaissukuinen heppu, joka saisi virallisesti käyttää klaaninsa Tartan-kuviota. Mikäpä olisi hienompi tapa yhdistää skotlantilaiset juuret ja suomalainen pukeutumisperinne kuin pussihousut oman klaanin väreissä!

    VastaaPoista