keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Takki lähti..

Taannoin kirjoittelin siitä "lehmänostajan takista". Olin luopumassa siitä. Kukaan ei sitä blogin kautta kysellyt. Laitoin sitten sen myyntiin tuonne nettiin, vaan eipä sitäkään kautta kyselyjä tullut. Toisaalta ei mikään ihme, sillä siellä oli niin pitkät listat myytäviä nahkatakkeja. Tosin ei yhtään samanlaista kuin se minun takki. Olisi pitänyt luokitella se paremmin, että olisi erottunut kaikista nahkatakeista- ja -pusakoista.

Kesällä Raimo tuli käymään. Sain yllytettyä häntä kokeilemaan takkia. Se oli sopiva. Ja niinpä annoin sen hänelle. Mitä tuota varastossa roikottamaan,kun ei ole käyttöä ja kun jotenkin en tunnistanut itseäni sen takin sisällä. Ja mielestäni oli hiukan isokin mulle. Niin takki lähti Alavudelle.Ne ratsastushousut, joita kaupittelin kesällä, ovat edelleen minulla. Olivat netissä jonkin aikaa myynnissä, vaan ei menneet kaupaksi. Yksi kysely tuli, mutta sekin hiipui ennenkuin ehdin vastata. Viimeaikoina on vaikuttanut siltä, että pussihousujen kauppa tuolla netissä on hiipunut takavuosien tasolta aika paljon. Tori.fissä oli syksyllä myytävänä vanhoja pussihousuja pikään. Ja ne vähät mitä on ollut huutonetin puolella eivät ole meneet kaupaksi. Joskus reilut viisi vuotta sitten huutonetissä pussihousujen hinnat kohosivat aika ajoin ihan älyttömän korkeiksi.  

Nämä tammikuun ilmat on olleet sellaisia, että oikein kunnon sarkaiset pussihousut on olleet mitä mainion vaate. Ja se vanhanajan villapaita - harmaata lampaanvillaa, pystykauluksella, napitus olkapäillä - on aivan oiva vaate suojaamaan pakkaselta. Päässä koivistolainen. Ja jalassa tallukat eli huopikkaat tai huopatossut ...ihan miten vaan. Alla malliksi....ja varmasti tarkenee

Parta kuurassa , pakkasta -25


4 kommenttia:

 1. Ehkä aika on kuluttanut suurenosan pussihousuista risoiksi ja niitäoikeita diakonaali ja sarkapussihousut hyväkuntoiset ja oikea malliset alkaa olla vähissä ja tyhjänpäiväinen vatvominen arpominen käyttäjistä vähentää kysyntää vaikka ne tosi hyvät onkin päällä.ihan hyvä että meitä käytyäjiä vielä löytyy eikä tyhjänpäiväisiä kainostella. Muuten ne tallukkaat mielestäni tarkoitti moninkertaisesta kankaasta ommeltuja kenkiä ei huopikkaita. Ekös niitä huopikkaita kutsuttu myös vinkkelitossuiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopatossuille löytyy varmasti lukuisia paikallisia merrepohjaisia ilmaisuja. Pohjois-Kymenlaaksossa olen kuullut sellaisen kuin huopanullit. Huopikkaat on varmaan kielenhuoltajien hyväksymä "virallinen" nimi. Kuvaa hyvin tekotapaa, villasta huovuttamalla tehty (lipeän kanssa). Suomessa on ainakin yksi valmistaja jäljellä, Lahtinen jossain tuolla Jämsän seudulla.

   Hyvä kuntoiset pussihousut varmasti alkavat käydä yhä vähemmäksi. Siksikin on outoa, että niiden hinnat eivät ole nousseet. No, tuohan on meille tosi käyttäjille ihan hyvä juttu, että hinnat pysyvät kohtuullisina. Toki me emme tee palvelusta tuleville polville, kun käytämme ne ehkä jopa loppuun. Ainakin mulla on jo muutamiakin täytynyt hiukan parsia ja entrata.

   Poista
 2. Saapashousuthan on hyvännäköiset korjattuna esimerkiksi oikeilla ratsupaikoilla.vieläkö löytynee jotka osaisi ne tehdä.ei kun hyvää jatkoa perinne harrastajille ja pakkas vaatteet päälle.p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teetätin yksiin pussihousuihini nahkaiset ratsupaikat. Sain kaavat eräältä tuttavaltani ja löysin Kouvolasta ompelijan, joka teki työn. Ihan hyvät tuli.

   Poista