tiistai 29. maaliskuuta 2016

Vintin orsilla niitä kait on

Olin pohjoisessa hiihtelemässä. Ja latujen ulkopuolella oli asusteena pussihousut, villapaita ja lapikkaat tai huopikkaat. Pariinkin kertaan, joku tuli ja ihasteli asusteitani. Jos oli kyse pariskunnasta, niin paremmat kommentit tulivat emännältä."Kyllä on kpmeat housut ja saappaat" Yhteistä noille kommentoijille oli ikä. Varmasti olivat 60 tai yli. Ja toinen yleinen tokaisu oli, että "On meilläkin siellä vintillä ne pussihousut ja lapikkaat"

Siis on niitä vielä varmaan vintinorsilla roikkumassa - koiperhosia odottamassa. Ei niitä pois raskita heittää. Mutta ei niitä kehdata käyttää. Ja sitten noita lapikkaitakin taitaa olla aika monessa pirtisssä. Jossain komeron perällä - nahka kuivuu ja kovettuu.

Iisalmessa paluumatkalla yksi mies tuli virkkasi, että "No, on hyvin säilyneet roimavarsilapikkaat. Mistäpä noita vielä saa?"

Yleisesti voin todeta, että nuoriso ei kpmmentoi, mutta ei myöskään sen kummemmin tuijota. Onhan tuo nurison pukeutuminen nykyään niin monen kirjavaa, että siihen mahtuu kaikensorttista vaatetta. Sen sijaan reilusti keski-ikäiset vilkaisevat aika pitkään, ensin housuja ja sitten katsovat, jotta minkä näköinen köpsä tommosissa kehtaa kulkea. Ainakin siltä minuta vaikuttaa....

Lastenlapset sensijaan ihmettelevät joskus, kun en olekkaan pussihousuissa. "Mitkäs papalla on jalassa ? Missä sinun pussihousut on ? Ne on hienot !
"  

4 kommenttia:

 1. Olitko lumitöissä . Kyllä pussihousut päälläni oli tänäkin päivänä.komea aikuinen mieshän sinä olet ja mukava kun käytät pussihousuja mikäpäs siinä. Niin käytän minäkin. Ei kyllä kannata arkailla ei minulle ole ainakaan kukaan pahasti sanonut , päin vastoin. No olisihan hyvä jos perinne pukeutuminen yleistyisi ja aremmatkin lähtisi mukaan.no mutta hyvää illanjatkoa.��

  VastaaPoista
 2. Tämähän on harvinaista herkkua. Lämmintä riittää ja aurinko paistaa .kesä lauantai ja sauna lämpiää .toivottelen kaikille perinne miehille hyvää alkanutta kesää!

  VastaaPoista
 3. Hienoa Urpo, että olet pitänyt sivustoa hengissä... itse olen hyvin passiivisesti seurannut mutta pussihousut ovat ainoat housuni, niin arjessa, kuin juhlassa.
  Kyllä minunkin saama palaute on ollut positiivista..... eniten on tummat kommentoineet, ovat tulleet kysymään, että onko korkea liirinki. Tummien pussihousuissa oli korkea liirinki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli liirinki tarkoittaa, että en tummilla ole nähnyt sitten -80 luvun pussihousuja

   Poista