perjantai 31. tammikuuta 2014

Tuhat rikki. Siitä tusen tack !

Tuhannen kävijän raja rikkoontui ! Se on aika paljon. Aikanaan Raimo harmitteli, kun "Pussihousublogiin" ei tullut juuri lainkaan kommentteja, kannanottoja tms. Tuntui turhauttavalta ylläpitää blogia, kun ei tiennyt oliko koko jutusta muita muita kiinnostuneita kuin Pauli ja minä. Sitten ilmestyi muutaman kerran kommentteja muiltakin seuraajilta. Loppuvaiheessa Raimo sai viritettyä kävijämittarin ja luvut olivatkin aika mukavia. Kun blogit.fi suljettiin jatkoin minä tällä sivustolla ja sin laskurin kytkettyä melkein heti. Ja nyt jo yli tuhat vierailua. Tietysti on syytä muistaa, että samat vierailijat käyvät ehkä useastikin, mutta silti.... Sen verran kävijöitä on, jotta kannustaa vielä jatkamaan. Jos jollain vierailijalla on ehdotuksia aiheesta tai tarkastelu kulmasta, niin pistäkää kommenttia. Kommentoijiahan on ollut tähän asti vain nuo kaksi vanhaa tuttua... Raimo ja Pauli !  Joku on sanonut joskus, että blogissa on aina oltava kuva - se on tätä aikaa. Kuvat kiinnostavat. Niinpä liitän tähän perinteen vaalimisen yrittämisestä.. aiemmassa blogissa oli juttua siitä ladosta. Tein siihen syksyllä rännit. Puurännit, joissa kattohuopa sisäpinnalla ja tervalla sivelty.

10 kommenttia:

 1. Vau! On sittenkin muitakin "pussihousuilijoita" kuin minä. Itsekin käytän miltei päivittäin saapas tai vähintään sarkahousuja arkipukeutumisessa... Myös taskukello kuuluu oleellisesti meikäläisen tyyliin. Yksi parhaista löydöistäni on sarkainen saapashousupuku johon kuuluvat housut liivi ja pikkutakki. Ovat erittäin paksua kangasta todella laadukkaat. Kelpaa pakkasia pidellä! Hieno blogi, jatka samaan malliin! Terveiset Itä-Suomesta! (PS. Itselläni ei ole s.postia, joten emännän avustamana kommentoin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on hiano kuulla jotta meitä pussihousuihimisiä on viälä johonaki. Itte kans joka päivä oon pussihousuus ym perinnevaattehissa.

   Raimo

   Poista
 2. Kiitos palautteesta ! Ja kiitos tuosta rohkaisusta - yritän jatkaa entiseen tahtiin. terv urpo

  VastaaPoista
 3. Mikähän se olis se viisatenkivi millä siasi nuasta tuhannesta eres prosentin tai kaksi kommentoimaan....
  Komiaa ränniä oot latohon teheny. Minäki ny koitan täs lähiaikoona toteuttaa se tervnpolttojutun tänne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeudesta en tiedä sanoa, mutta kyllä sinä vesi kulki... Ja tuhannesta prosentti on 10 ! Melkeinhän me ollaan jo tossa ... sinä ja minä sitten Pauli ja sin serkkupoikais sekä nyt tämä Itä-suomalainen ja edellisellä blogi palstalla oli se toinen Pauli, Tuomo ja Eki-setä plus pari muuta - eiks se alla olla jo 10. Jotta kyllä tämä tästä lutviutuu :-))

   Poista
 4. Tänne pitääs saara oikeen kunnon keskustelu aikaan perinneasioosta. Mutta millä...???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä yleensä keksimällä keksi. Jonain päivänä sitä tulee kirjoitettua jotain semmosta puppua, että porukat haluaa oikaista ja sitä se lähtee ! Muuten vauhti senkun kiihtyy. Nyt on reilussa kolmessa päivässä jo pitkästi toista sataa vierailijaa !!!

   Poista
  2. Tänne kaivattiin jutun juurta niin kysäisempä muitten "motiiveja" näihin pussihousuihin ja muihin ajan tamineisiin sonnustautumisessa? Onko se erikoisuudentavoittelua, vai halua vaalia tapoja ajasta jolloin kukaan ei ollut keksinyt stressiä? (vaikka sitä lienee ollut myös silloin) Itse koetan välttää nykyajan muoti-ilmiötä "kertakäyttökulttuuria" minkä osaan ja pystyn ja näistä vanhoista "rytkyistä" on tullut osa tätä "vastaiskua". Toki se ei ole ainut syy, näissä kamppeissa on parempi istuvuus esim. korkeamman vyötärön takia. Myös materiaalit joista vaatteet ovat tehty tuntuvat huomattavasti laadukkammilta kuin 2000-luvun tekstiileissä. Käytössä olevat taskukellotkin ovat pääsääntöisesti vanhoja, koska ovat toimineet viimeiset sata, tai melkein sata vuotta niin ammatti sepässä huollettuina toiminevat vastaisuudessakin.Terveisin pussihousu Itä-Suomesta.

   Poista
 5. Toinen pussihousu Itä-Suomesta, pitkälti samoilla linjoilla "syystä" miksi entisajan tamineita käytän. Nykyään maksimaalinen voitontavoittelu minimaalisilla kuluilla lyö läpi joka paikasta, siis tuotteet on huonompaa tai vieläkin huonompaa laatua. Entisajan vermeet on mukavat päällä, kestäviä ja itselläkin jonkun sortin vastaisku nykyiselle kertakäyttökulttuurille. Erikoisuuden tavoittelua tuskin, kun kadulla kulkee hiukankin suuremmalla maalikylällä siellä tulee vastaan paljon erikoisempia vaatteita ja pukeutumistapoja, entisaikaan tarkoituksenmukaisuus on varmaankin ollut tärkeä asia eikä muodinkaan mukaan ollut mahdollista juosta, että aina uusinta kuosia päälle.
  Toistaiseksi hyvä näin, vaikka väärää kokoa olenkin entisajan vaatteisiin, siis liian pitkä 183 ei pussihousuja paljon tarjolla ole. Hyvää perinnepukeutumistalven jatkoa tai millä nimellä sitten kutsuttaneenkin. t. Pauli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelenpa, että alkuperäisiä syitä, miksi on alkanut käyttämään pussihousuja, on liki yhtä paljon kuin käyttäjiä - siis kullakin omat syynsä. Minulla saattaa olla syy jossain takaumassa lapsuudesta. Silloin 50-60 luvulla kaikilla tosimiehillä oli pussihousut. Isäni oli linja-autokuski ja tietenkin oli pussihousut ja jatsarit. Äitini eno - suuri idolini - kulki aina pussihousuissa talvisin. Olin ihan varma, että kun kasvan isoksi, niin mullakin on pussihousut. Vaan aika muuttui ja pussihousut katosivat, mutta ei minun mielestäni.

   Kaikki vanha on aina kiinnostanut minua - koskien niin pukeutumista kuin rakennuksia jne. Sitten kun hommasin pussihousut niin halu hankkia muutakin ns tyyliin sopivaa alkoi kasvaa. Ja nythän tuo homma karkaa kohta käsistä. Hommattuamme vanhan torpan, tuli mahdolliseksi myös rakentamisen suhteen pyrkiä jonkilaiseen perinnerakentamisen kunnioittamiseen. Toki en tunnustaudu fanaatikoksi, vaan totean, että on sitä positiivistakin kehittymistä tehty sitten 1900-luvun alun jälkeen. Ja torpan sisätiloissa ajatuksena on ollut se, että saa se torpparikin vaurastua eli ei kaiken tarvitse olla niin kuin oli 1920. Mutta materiaaleissa vältän viime vuosikymmenten vääriä kehitelmiä. Siis olin valmis maksamaan oikeista paperitapeteista, enkä valinnut huokeampia muoviväreillä pinnoitettuja. Ihan noin esimerkkinä.

   Vaatteista taida laittaa ihan erillisen pohdiskelun tähän palstalle. Palataan asiaan - ja toivottavasti monta kertaa !! Urpo

   Poista