sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tähänkin voi jäädä koukkuun

Niin se vain n, että useisiin asioihin voi jäädä koukkuun. Minä olen jäänyt pussihousuihin koukkuun. Kuinka se kävi ? Ostin ensin pussihousut Jalavan kaupasta Taivalkoskelta. Sitten halusin kuitenkin vanhat - oikeata diakonaalia - ja ostin sellaiset Turusta,  osto-ja myyntiliike Kalossista, ja sitten vielä samasta kaupasta vanhan pussihousupuvun. Jatsaritkin piti hommata - ostin Töysäläiset, mutta huomasin aika pian, että ne on semmosta tämän päivän tuotantoa - ohutta lerjua nahkaa. Netitä löytyi suutari Laitilan Jalkinevalmistamo - ja sieltäpä ostin ihka uudet, juuri minulle tehdyt. Ja kun ostin vanhan torpan niin ladossa roikkui aivan ehjät vanhat pussihousut - juuri minulle sopivat !!!

Nyt oli varustepuoli aika kohdallaan. Mutta nahkapussihousut puuttui - netistä taas asiaa seuraamaan ja sieltähän nekin löytyi - huutonetin sivuilta. Siiten kuulin huhun eräästä kaupasta, jossa myytiin aivan alkuperäisiä Turon diakonaalisia pussihousupukuja ja ei kun menoksi - ja siltäpä löytyi sopiva, samoin kuin Kestilän pitkä lammaskauluksella varustettu talvitakki. Jo oli varustelu saavuttanut huippunsa.

Jatkoin kuitenkin netin kautta eri myyntipalstojen seuraamista - josko pussihousukerholaisille löytyisi sieltä kunnon vanhoja diakonaali- tai nahkapussihousuja. Ja löytyihän sieltä aina silloin tällöin. Mutta usein ongelma oli koko - vyötärön mitta oli aivan liian pieni. Vaan pirskatti, kun minulla tuo mitta on kuin entisaikojen kuivilla ukon käppäröillä. Pituutta just naftisti pääle 170 ja vyötärö semmoset 85 senttiä. Ja semmosia oli - ja on - myynnissä aina siloin tällöin. En voimut olla osallistumatta kaupantekoon, jos oli vanhat hyväkuntoiset ja hintakin kohdallaan.

Niin - olin siis jäänyt koukkuun. Nyt noita on kertynyt jo jonnin verrran - oisko tommoset viidet nahkapussihousut ja  seitsemät diakonaaliset ja kahdet hieman ohuempaa kangasta olevaa sekä kaksi pussihousupukua. Ja nyt, tässä ihan äsken,  kävi se viimeinen köpsähdys - en ole koskaan ajatellut hankkia vanhoja upseerien pussihousuja revääreillä. Mutta semmosetpa jäikin mulle huutonetissä - hyvä kuntoiset ja hintakin oli vain 13 euroa. Jotta taas tuli postista vaatepaketti.... Nyt en enää osta !!! Näin olen kyllä sanonut ennenkin, joten aika näyttää. Toisaalta on kyllä hyvä, kun on varusteet joka lähtöön - aina juhlista paskahuussin alustan tyhjennykseen... voi saapastella pussihousut jalassa torpan pihalla joka kelissä....
Tai mennä kesäjuhliin vaikka mustissa ohuempaa villakangasta olevissa Oravaisten pussihousuissa......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti