torstai 28. toukokuuta 2015

Kolmen Leijonan Diakonaali

Joitakin viikkoja sitten Huutonetissä oli myytävänä pussihousut, joissa oli kolme leijonaa. Myyjä arveli, että oisko kyse armeijan housista vai jostain muusta.

Kolmen Leijonan Diakonaali oli Turon tuotemerkki, joskus 40-50 luvulla. Minulla on onni omistaa kysesisen tuotemerkin pussihousupuku. Ostin sen jo vuosia sitten eräästä kaupasta Savon seuduilta - samasta kaupasta ostin myös Turon pussihousupuvun, joka oli valmistettu Siniraita Diakonaalista. Olen tainnut kirjoittaa siitä tässä blogissa jo aika päiviä sitten.

Nyt olen kuitenkin saanut aikaiseksi dokumentoida myös tuosta Kolmen Leijonan Diakonaalista niitä vähäisiä tietoja, joita minulla on. Puvun taskussa oli alkuperäiset laput tallessa ja niissä kerrottiin, että se on valmistettu aidosta Merinovillasta ja testattu VTT:llä. Puku on jostain 40-50 luvun taitteesta ja on aika samanlaisella leikkauksella tehty kuin se vuoden 1948 Siniraitadiakonaalipuku, ehkä housuissa pussit ovat hieman pienemmät ja takamuksesta tiukemmat sekä takki vyötäröltä aavistuksen väljempi - siis tässä Kolmessa Leijonassa ja kellotasku on huomattavasti pienempi, ei siihen iso taskunauris mahdu. Henkseleiden napit ovat vyötärön sisäpuolella ja tämäkin viittaa hiukan arvokkaampaan käyttöön . Tämäkin puku on aivan "uusi" eli ostin sen käyttämättömänä kaupasta. Väriltään se on ruskeahko ja kankaan pinta on melkoisen sileä - lievästi "nukkaisen" näköinen. Laitan tähän vertailuksi kuvat sekä kolmesta leijonasta, että siniraidasta. Värit eivät välttämättä toistu kuvissa ihan aidon lailla, mutta jonkinlaisen käsityksen saa...

Luulisin, että tuo Kolme Leijonaa on ollut vähän kalliimpi ja "herraskaisempi" laatu. Siis enemmän pyhäpuku tai virka-asu. En tiedä. Laitoin kerran Turolle kyselyä taustoista, vaan eipä heitä kiinnostanut vastata sen kummemmin. No, ei kai se kiinnosta enää, kun ovat kaiken tuotannon siirtännet jonnekin etäälle ja Turo Tailor on vain kaupallinen nimi... ehkä suunnittelua Suomessa, mutta räätälit jossain muualla.

Nyt otin kuvat vaatteista, kun ne roikkuvat narulla. Jotenkin tulee tylsä olo, kun aina on itse mallina vaatteiden sisässä eli aina noita omakuvia -- "selfietä". Mutta ongelmana on se., ettei muitakaan ole käytettävissä. Aina ei viitsisi itse yksiskseen poseerata... Tämä myös vinkkinä blogin seuraajille. Laittakaa omia juttujanne. Olisin ihanonnellinen, kun ois avustajia...

 Oikealla Kolmen Leijona takki ja vasemmalla Siniraita Daikonaali
 Siniraita Diakonaali
 Kolmen Leijonan
 Oikealla Kolmen Leijona housut, vasemmalla Siniraita diakonaali

1 kommentti:

  1. On näitä vaa mukava lukia... Hyvä Urpo. taas viisastuun..

    VastaaPoista