maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulun Odotusta

Valotaidetta Kuusankoskella - vanha betoninen sähköpylväs valaistuna

Blogini on ollut tauolla ... siis ei ole jostain syystä löytynyt inspiraatiota kirjoittmiseen. Torpan remontista olisi juttua ja kuvaakin, mutta ei nyt vain ole saanut aikaiseksi.

Mutta eipä tuo tauko ole katsojia karkoittanut. Kymmenentuhatta (10 000) vierailua meni rikki tuossa marraaskuulla. Kävin vilkaisemassa tilastoja. Eniten klikkauksia on ollut juttuun "Miksi pussihousut? sitä on katsottu yli 600 kertaa. Ja toiseksi eniten "Pussihousujen historiasta". Katsojista valtaosa on Suomesta, mutta on noita muualtakin melko paljon. Amerikka johtaa - yli 500 klikkausta - ja Venäjä on toisena - noin 250 klikkausta. Maa lista on yllättävän pitkä, mutta huomiota kiinnitin siihen, että Etelä-Eurooppa loistaa poissa ololla .. paitsi Espanja.

Vähän yli kaksi vuotta blogin pitoa ja yli 10 000 klikkausta on paljon, kun asiaa ei ole niin kauheasti ja lähestymiskulma on melko suppea. Toisaalta satunnaisten kävijöiden määrä mahtaa olla aika suuri, sillä tarkasteltuani noiden juttujen eli tekstein kävijämääriä, totesin, että useimmiten se on 24 - 30 kävijää. Siis vakituisesti blogia seuraa noin parikymmentä henkeä. Muutamat heistä tunnenkin - vaan on tuossa toistakymmentä, joista ei mulla ole aavistustakaan.

Kuvat elävöittävät näitä blogeja, aivan niinkuin sanoma- ja aikakausilehtiäkin. Mulla on aina silloin tällöin ollut ongelma tuon kuva materiaalin kanssa. Ei aina tahdo löytyä sopivaa kuvaa, tai sitten en ole varma voinko kuvaa laittaa tähän (ettei tule tekijänoikeus ongelmia). Siispä turhankin usein olen itse kuvassa.. mutta minkäs teet, kun muitakaan ei juuri ole...

Marraskuussa osallistuin Pussihouskerhon pikkujouluihin. Mukavaa oli - ja todella kiva nähdä taas pitkästä aikaa kerholaisia. Ilta kului nopeasti ja kävihän siellä Joulupukkikin..


Niin - syksy on jo mennyt ja sato on talteen korjattu. Härkäpapu tuotti ihan kivan sadon. Sehän on vanha suomalainen kasvi, jota on viljelty aikanaan paljonkin. Nykyisin sen viljely on taas lisääntynyt, mutta pääasiassa karjan rehuksi. Minä olen kasvattanut sitä jo parikymmnetä vuotta, vaihtelevalla menestyksellä. Tänä vuonna vihdoinkin ratkaisin yhden ongelman - esikasvattamalla sain itävyyden parannettua huomattavasti. Pistin pavut itämään pieniin ruukkuihin ja heti kun sirkkalehdet ilmestyivät siirsin ne suoraan kasvupaikalle. Ja satoa tuli
 Lehtikaalista olen tainnut kirjoitella aiemminkin. Nythän se on ollut varsinainen trendi vihannes. Minä olen tuota kasvattanut ainakin parikymmenetä vuotta ja aina se tuotaa satoa yli omantarpeen.
Sitten hoksaisin yhtenä päivänä, että olen laittanut noita pussihousuvia aina enemmän tai vähemmän "poseeraustilanteista" - ei tuosta arjen keskeltä. Joten lataapa tähän yhden kuvan aivan otettuna aivan kesken syyshommien - arjen askareiden lomasta. Ja samalla toivottelen seuraajille Hyvää Joulua !


5 kommenttia:

 1. On ne vaan niin miesten miehekkäät ja myös töissä ja paremmat pyhäisin.pidän mielelläni.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kommentistasi ! On mukava saada kannustusta ja todeta, että on meitä pussihousujen käyttäjiä. Ja ainahan tämä valaa uskoa, että joku seuraa blogia...

  VastaaPoista
 3. Oleppas hyvä.minullaki käytössä ilmeisesti kampavillasta kolmen leijonan diakonaali pussihousut.vanhat mut hyvät. Niin seuraan kyllä. Eihän vahdeta tyyliä.hyvää vuoden jatkoa kaikille pussihousu miehille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Tuosta Kolmen Leijonan diakonaalistahan onkin juttu blogissa toukokuulta ...

   Poista
  2. Niin mielestäni niissä vanhoissa pussihousuissa oli kuosi kangas parempi kun nykyisissä.tiakonaali ja sarka oli vahvaa ja laadukasta ja malliltaan ne oikeat pussihousut.niillähän oli valmistaja merkkaamat nimet. Ja kankaan laidassa oli kankaan laatua merkkaava väri raita.ainakin sininen vihreä ja punainen oli hyvää paksua diakonaalia.mut silleen .hyvää illan jatkoa ja pakkas päiviä.

   Poista