sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulu on perinneihmisen todellinen Juhla

Joulu on tosiaan aivan mainio juhla perinteiden vaalijan kannalta. Itse olen perheeni kanssa vaalinut joulun perinteitä todella hartaudella. Useat jo lapsuuden kodista tutut tavat ovat seuranneet omaan perheeseen ja edelleen omille lapsille. Noiden tuttujen perinteisten laatikoiden (porkkana ja lanttu) rinnalla on yksi sellainen joka ei ole aivan joka perheen joulussa. Kuuma kinkku. Eli joulukinkku paistetaan aattona. Siis niin ,että ruokailu aloitetaan silloin, kun kinkku on kypsä. Kerta vuoteen syödään kuumaa kinkua suoraan uunista. Näin tehtiin aikoinaan lapsuuteni kodissa, on tehty meillä ja nyt huomaan, että omat lapset oat vienet tämän tavan omiin koteihinsa.

Perinteisen Joulun toivotukset kaikille palstan lukijoille !!
Ja tavaksihan on tullut liittä ainakin yksi kuva tähän mukaan. Tällä kertaa se olkoon joululukemiseksi hankkimastani kirjasta Puusuksia Suomesta (Timo Siukonen). Suksitehdas Vimpelissä 1930-luvulla.

6 kommenttia:

 1. Kyllä samat tavat meidänkin perheellä.porkkana ja lanttulaatikko perunat hirvipaisti kotikalja ja uunista otettu kuuma kinkku ja karjalanpiirakat. Jälkkäriksi torttukahvit. Kynttilöiden valoa.sitä joulun muistoja.enpä minä muuta kaipaakaan.sitä perinteistä maalais tunnelmaa ja hyvää ruokaa. Mutta hyviä pyhien jatkoa toivottelen.moi.

  VastaaPoista
 2. Joulun aikaan kuunnellaan joululauluja ! Kuunnelkaapa YouTubesta Irwin Goodmanin "Sen Joulun Muistan". Hyvää Joulua !!!! Upea lahja,vai mitä !?

  VastaaPoista
 3. Jep jep .on on. Ollaan me vaan niin saman mielisiä,mä maalaispoika oon teemalla ja irvinkin niin mieleiset pukilta saanut. Kyllä nytkin semmoiset lahjat käytössä, pidettäväksihän ne on tarkoitettu eikä piilossa komerossa pidettäväksi.mutta,asiasta toiseen on tosi pimeitä pitänyt .valoa kohtihan Tässä ja kesää.kohta on joulu ohi ja uusivuosi alkaa . Kommentteja odotellessa. Moi!

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, oikein kunnon sarkaa ja prässitkin vimpan päälle. Semmoisia ei joka poika nykyään saakaan.

  Rauhallisissa merkeissä on joulu mennyt, mikä oli kiva juttu. Kun ei ota osaa kaikkialla tapahtuvaan hössötykseen ja markkinahäsläykseen niin hyvä tulee, ja jos lahjoja antaa, niin käyttökelpoisia, eikä mitään turhaa rihkamaa. Kuten Irwinin laulussa!

  Harmittaa vaan ettei nykyään ole yhtään varmaa tuo lumipeitto jouluksi ja uudeksivuodeksi. Se on ollut osa sitä tunnelmaa. No, täällä etelässä saatiin joulun tienoilla ainakin vettä, kai se on vähän kuin köyhän miehen lumi!

  VastaaPoista
 5. No mutta. Eiköhän se ensiviikolla tilanne etelän suunnassakin korjaannu. On luvannut kokomaahan pakkasia,että jos sataa tulee lumena.ja taritaan kunnolliset talvi pakkas varusteet.mikäpäs sen parempi ja komeampi. Talvi talvena ja kesä kesänä. Mutta onhan mukava vaihtaa ajatusta samanhekisten perinne miesten kanssa. No mutta saapastellaan uuteenvuoteen .kommenttia odotellessa.eihän unohdeta perinne juttuja.hyvää 2017v!Moi.

  VastaaPoista
 6. Ihan näin vinkkinä, Varustelekassa olis nyt belgialaisia pussihousuja nykyihmisten koissa tarjolla. Hyvät on, kunnon karkeata sarkaa, hurjan korkea vyötärö ja tosi laadukkaat. Värimaailma aika tuommoinen vihertävänrusehtava, kivaa vaihtelua perinteisille harmaille diagonaalipöksyille. Sopivat jotenkin paremmin puuhapöksyiksi, kun eivät ole kankaaltaan ihan niin hienot. Tuommoisia alkaa olla vaikea löytää, tiedä kuinka kauan nuokaan myynnissä kekkuloivat...

  https://www.varusteleka.fi/fi/product/belgialaiset-pussihousut-sarkaa-ylijaama/21642

  VastaaPoista