keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Harmia lapikkaiden kanssa

Hyvää Uutta Vuotta 2015 ! Ja kiitoksia mielenkiinnostanne blogia kohtaan ! Yli 5500 vilkaisua, vaikka jutut on olleet melkein tauolla. Ja tilastot kertovat, että katsojia on aivan viime viikkoina ollut myös ulkomailtakin - USA, Saksa, Ranska, Puola, Ukraina, Ruotsi ja mitä niitä onkaan. Kommenttejahan ei ole pahemmin ollut - mitä Raimo joskus.... Mutta uskotaan sen verran tilastoihin, että jatketaan vielä...

Otsikko kertoo, jotta huonosti kävi. Ostin lapikkaat joitain vuosia sitten -netistä - käyttämättömät.  80-luvulla tehdyt ja olivat parikymmentä vuotta olleet alkuperäispakkauksessa jossain vintillä. Siis aivan hieno lähtötilanne. Käsittelin ne jollain - en muista millä - tavoitteena kuitenkin oli rasvata niitä, että eivät olisi ihan koppurat. Mutta joku virhe siinä kävi. Nyt nahka on pinnlata halkeillut ihan ja toisen jalan lapikkaan nahka on pohjan rantista revennyt -- siis ihan läpireikä. Harmittaa.

Tuostapa voitte itse katsoa miten on käynyt. Ja mitään ei ole enää tehtävissä. Kävin suutarissa tänään. Ensimmäinen sanoi, ettei pysty sitä reikää paikkaamaan. Toinen sanoi, että yrittää. Ulkopuolelle ei teienkään voi enää mitän, mutta josko käyttöikää edes hiukan paikkaamalla saisi. Sinne jätin lapikkaan ja ensi viikolla kuulen, näen kuinka kävi.

No, ostin kuitenkin uudet. Tai siis taas vanhat vuosia vintillä olleet lähes käyttämättömät. Ja nyt olen aloittanut niiden käyttökuntoon saattamisen. Ensi pyyhin pölyt kostealla rievulla. Sitten tein ensimmäisen käsittelyn. Pyyhin rätillä, jossa oli nahkaölyä (ruottalaista Express nahkabalsamia) - suutari suositteli. Huomenna sitten uusi käsittely taas tuolla nahkaöljyllä. Toivotaan parasta pelätään pahinta. Jos teillä on kellään napakkaa hyvää ohjetta, vihjettä ... tai jotain mitä EI pidä thedä missän nimessä. Kertokaa !!!! Ja alla kuva noista lapikkaista  kauempaa -ihan tyylikkääthän ne on: Mutta joskus asiat voi olla pienestä kii - kuten reiästä lapikkaissa !!!


1 kommentti:

  1. Tervehdys Idästä, tullut touhuttua monenmoista kirjoittelut jääneet työasioiden alle. Tuo lapikkaiden pinta on kyllä niin erikoisen näköinen etten ole ennen nähnyt. Kuivanut ? ollut niin kuiva ettei rasva ole imeytynyt mystistä? Vaikka itselläni yhdet hyväkuntoiset lapikkaat on, tilasin toiset paikalliselta suutarilta on sitten lapikasvaranto kunnossa lopunikää, samalta suutarilta kesää odottaa supikkaat kun haluaa ruveta "kevytkenkäiseksi" Meillä pakkaset paukkuu siihen malliin että vasta hankkimani saapashousut paksua diagonaalia on olleet hyvään tarpeeseen, sisäturkki ja karvareuhka saaneet myös ulkoilutusta. Uusi vuosi ja uudet kujeet sanotaan, jos nyt kuitenkin ihan entisillä mentäisiin ja perinteitä ylläpitäen kukin tavallaan. Oikein hyvää alkanutta vuotta 2015 ! Kiitoksia Urpolle että olet jaksanut kaivaa uusia asioita ja aiheita, tämä aihe ikävää, ajan hammas kuitenkin vaikuttaa kaikkeen, jopa lähes ikuisiin lapikkaisiinkin. Kirjaili iltalampun ääreltä Pauli

    VastaaPoista