lauantai 4. helmikuuta 2017

Kierrätystä ... osa 2...ja korjausta

Tuossa edellisessä esittelin kierrätykseen sitä autoilijan takkia. Ja olihan siitä joku kiinnostuntkin, mutta ei tuntunut mitat sopivan. Samainen anonyymi kertoi myös Varustelakassa myynnissä olevista belgialaisista pussihousuista. .. Kävin katsomassa Varustelakn sivustoilta ja kellot alkoivat soida päässäni. Mullahan on kaapissa tuollaiset. Ja kerran olen niitä tässä blogissakin esitellyt... vähän niinkuin kierrätysmielessä. Ne nimittäin mahtuvat mulle, mutta ovat aika naftit niikuin sanotaan. Ja aivan kuten Varustelkan sivuillakin kerrottiin, että ovat pohkeista harvinaisen solakat. Niin ovat, voin todeta omakohtaisesti.

   https://www.varusteleka.fi/fi/product/belgialaiset-pussihousut-sarkaa-ylijaama/21642

Joo, nuo minulla olevat, jotka sain tuttavalta, joka oli ostanut ne kirppikseltä, ovat kokoa 3 ja vyötärö on noin 85 ja pohkeen ympärys mulla on 35 - mahtuu just ja just. ja nuo ovat ihan pakasta vedetyt. Siis jos kiinnostaa, niin pankaa viestiä tulemaan. .... ja voit myös vilkaista blogin kirjoitusta heinäkuulta 2015 (Ratsastushousut..pussihousut), jossa kerroin jo näistä housuista.

Ja autoilijan takki on edelleen tuolla komerossa odottelemassa, jos sille uusi käyttäjä löytyisi.

Mahdollisesti kiinnostuneille teidoksi, että laitan blogin (ja postin) telakalle muutamaksi viikoksi. Mahdollisiin kyselyihin tms vastailen sitten tuolla helmikuun loppupuolella...

Ja tässä on päälläni sekä nuo belgialaiset sarkahousut että tuo autoilijan takki. 172 senttisellä ukon rutjakkeella. Naaman jätin pois, kun noissa itselaukaisijalla otetuissa kuvissa helposti tuo ilme on jotenkin pööllämistynyt...sitä kun odottaa, että koska se ottaa sen kuvan....
Ja tästä näkyy vielä hyvin, että housuissa on koreka vyötärö. Ja ne on muuten tukevaa sarkaa. Persauksissa on vahvikkeet, samoin kuin reisien sisäpinnassa. Ovat siis ratsastukseen tehty, oletan. Ja kuten sieltä aiemmasta blogikirjoituksesta näkyy, niin valmistusvuosi on 1951. Ja käyttämättömät ovat... ylemmässä kuvassa värit ovat aika hyvin kohdallaan, tässä alemmassa sävyt hieman pielessä.

Ja sitten vielä kaksi asiaa vanhojen housujen korjaajille : Löysin netistä kaupan, josta saa sellaista vähän leveämpää kuminauhaa, jos on tarve uusia jalkalenkkejä. Siellä on sekä 2,5 että 3 senttiä leveää .. valkoisen ja mustana (valkoinen lie pois suljettu). Tilasin netistä ja ei maksanut paljoa. tuli nopeasti postissa kirjekuoressa. Tässä vielä osoite:
http://www.ompelijanparatiisi.fi/reikakuminauha.html

Ja sitten olen etsinyt housuihin vyötärölle hakasia (siis niitä, joita käytettän joskus nappien asemasta) ja löytyipä sellaiset taas netistä...ja siellä samaisessa kaupassa oli myös nappeja (kokoelma) noita vanahan mallisia.... se kauppa löytyy www.ompelijanmaailma.fi

EI muuta kuin korjaamaan, jos tarvetta on. Nuo jalkalenkit aika usein ovat niin vanhat ja venyneet, että uusimista kaipaavat.

2 kommenttia:

  1. Mukavan hyvää pääsiäistä perinne miehille! Ja ennenkaikkiaan palstan pitäjälle! Moi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kylmän viileätä, mutta kun on päällä kunnon sarkaiset pussihousut ja puserot on ulkona mukava puuhastella ja se mukava miehen viilis? Ja ei kun saapastellaan eteenpäin aikuisen miehen varusteissa? Kommentteja odotellessa. Moi!

    VastaaPoista